Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 207

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 207 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 207

Savaş sonrası dünyada ortaya çıkan yeni yaklaşımlar Türkiye’de sanat alanında da değişimlere zemin hazırladı. Geleneklerin dışına çıkan ve günlük hayatın içindeki her şeyi konu edinen yeni sanat anlayışları gelişti.

Silah sanayisindeki gelişmeler teknolojinin diğer alanlarına ve fen bilimlerine uyarlanarak konforlu, sağlıklı yaşama katkıda bulundu. Bu durum ise insan ömrünü uzatırken nüfus artış hızını yükseltti. Silahaltındaki erkek nüfusun terhisinin de etkisiyle nüfus artış hızı 1945’te %1.06 iken 1950’de %2.17’ye çıktı. Böylece ülke nüfusu 20.947.188’e ulaştı. Savaş yıllarında tarım dışı alanlardaki yatırım ve üretim artışı neticesinde köylerden sanayileşmeye başlayan kentlere doğru bir göç hareketi başladı. Bu durum zamanla Türkiye nüfusunun büyük şehirlerde yoğunlaşmasına neden oldu. Göçler zamanla çarpık kentleşme, altyapı yetersizliği, kültürel çatışmalar vb. pek çok sorunu da beraberinde getirdi.

1945- Ormanlar, koruma amacıyla devletin mülkiyetine geçirildi.
1946- İş ve İşçi Bulma Kurumu hizmete başladı.
1946-İşçi Sigortaları Kurumu Kanunu yürürlüğe girdi.
1946- Ankara Üniversitesi kuruldu.
1947- İstanbul’da İnönü Stadyumu açıldı.
1948- Millî Kütüphane hizmete girdi.
1949- Türkiye, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni kabul etti.
1949-Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü kuruldu.

BAŞLANGIÇ SORUSU

İki kutuplu bir dünyada devletlerin konumlanmasında etkili unsurlar neler olabilir?

  • Cevap: İki kutuplu bir dünyada devletlerin konumlanmasında etkili unsurlar ideolojik yakınlık, askeri güç, ekonomik kapasite ve stratejik konum gibi faktörlerdir.

12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 207 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!