Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 204

“11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 204 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 204

XVIII. yüzyılda Avrupa ile kurulan diplomatik ilişkiler Osmanlı şehirlerinin kültürel yapısını etkiledi. Avrupa’ya gönderilen elçiler ile Avrupa’dan getirtilen askerî uzmanların çabaları sonucu şehirlerde Batı kültürü yayılmaya başladı. Şehirlerde Avrupa tarzında giyinmek, eğlenceler düzenlemek, Avrupai yaşam tarzını benimsemek moda oldu.

XIX. yüzyılda Avrupa’da görülen tüketim kalıplarındaki değişim, bir süre sonra Osmanlı Devleti’ne de sirayet etti. Bu durum Osmanlı toplumunun bazı kesimlerini ihtiyaca yani kanaate dayalı tüketim anlayışı yerine, Avrupaî ürünlere dayalı, lüks ve israfa yönelik bir tüketim anlayışına yöneltti. Toplumsal tüketimde yaşanan değişmeler; kültür, sanat ve şehircilik alanlarında değişimi de beraberinde getirdi.

Yorumlayınız

Gayet Mühim Bir İlan
Beyoğlu’nda, Tünel yanında erkek ve kadınlar için bu seneye özel olarak Avrupa’dan getirttiğimiz birbirinden şık elbise, bütün kostüm, pardesü, redingot, gecelik, alaturka setre, kışlık palto, kürklü palto, pantolon, ceket, manto, kalpak, baston, şemsiye, çorap ve fanila, mendil, yelpaze, boyun bağı, şal vesairenin âlâsı satılır (17 Ocak 1884).

Metin ve görselden hareketle XIX. yüzyılda Osmanlı toplum yapısında meydana gelen değişiklikler hakkında neler söylenebilir? Açıklayınız.

  • Cevap: XIX. yüzyılda Osmanlı toplum yapısında Tanzimat Fermanı ve Islahat Fermanı gibi reform hareketleri modernleşme ve hukuki düzenlemeleri beraberinde getirmiştir. Ayrıca, sanayi ve ticaretin gelişimi, kısmen sosyal hayatı ve şehirleşmeyi artırmış, fakat aynı zamanda ekonomik ve etnik gerilimleri de tetiklemiştir.

11. Sınıf Ata Yayıncılık Tarih Ders Kitabı Sayfa 204 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!