Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 61

“10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 61 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 61

Karamanoğullarıyla Osmanlı Devleti’ne karşı ittifak kurması sebebiyle Yıldırım Bayezid İstanbul’u kuşatmaya karar verdi (1391). İstanbul karadan ve denizden kuşatıldı. Ancak kuşatma devam ederken Macarların İstanbul’a doğru hareket ettikleri bilgisi gelince ilk kuşatma kaldırıldı. Yıldırım’ın ikinci İstanbul kuşatması 1395 yılında oldu. Bu sefer de Haçlı ordusunun Bizans’a yardım etmek amacıyla Niğbolu Kalesi’ne saldırmasından dolayı Yıldırım Bayezid ikinci İstanbul kuşatmasını da kaldırmak zorunda kaldı. Osmanlı ordusu ile Haçlılar arasında 25 Eylül 1396’da gerçekleşen Niğbolu Savaşı’nı Osmanlı Devleti kazandı. Bu zafer sonrasında Mısır’da bulunan Abbasi Halifesi, Yıldırım Bayezid’e “Sultan-ı İklim-i Rum” (Anadolu Sultanı) unvanını verdi.

I. Bayezid (Yıldırım)

I. Bayezid (Yıldırım) yuvarlak yüzlü, beyaz tenli, ela gözlü, kumral saçlı, sık sakallı ve geniş omuzluydu. Girdiği savaşlarda gösterdiği cesaretten ve hızlı hareket etmesinden dolayı ona “Yıldırım” lakabı takılmıştı. Çocukluğunu Bursa Sarayı’nda kardeşleriyle birlikte geçirdi. İyi bir eğitim gördü. Devrin en büyük âlimlerinden dersler aldı. Gençliğinde Kütahya sancağında valilik yaptı. Sultan Murad Hüdavendigar’ın vasiyeti gereği 1389 yılında padişahlığa getirildi.

Niğbolu Savaşı’nın kazanılmasından sonra Yıldırım, İstanbul’u üçüncü kez kuşattı. Ayrıca Boğaz’dan geçişi denetlemek amacıyla Anadolu Hisarı’nı yaptırdı (Görsel 2.6). Bu kuşatma 1400 yılına kadar sürdü. Yıldırım Bayezid, Anadolu’da Timur tehlikesi baş gösterince Bizans’ın vergi ödemesi karşılığında bir antlaşma yaparak kuşatmayı kaldırdı.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Ata Yayıncılık Tarih Ders Kitabı Sayfa 61 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!