Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 131

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 131

Büyük Millet Meclisinin açılışından itibaren sağlık alanında çalışmalara büyük önem verildi. Büyük Millet Meclisinin ilk hükümetinde, sağlık alanında yapılan çalışmaları düzenli bir şekilde yürütmek için Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı kuruldu. Bu bakanlık temel görevi olan halkın sağlığını korumak, hastaları tedavi etmek, bulaşıcı hastalıkların kaynağını kurutmak için çalışmalar yapti. Sağlık kuruluşları, ülke düzeyinde yaygınlaştırıldı. Bu doğrultuda birçok ilde “numune hastaneleri” adıyla örnek hastaneler açıldı. Doktor, hemşire, eczacı, sağlık memuru ve ebe yetiştirmek için bu mesleklerin okulları açıldı (Görsel 3.28, Görsel 3.29). 1924’te Ebe Okulu, 1925’te Kızılay Hemşire Okulu, 1924’te İstanbul ve Sivas’ta sağlık memurları yetiştiren okullar hizmete girdi. Salgın hastalıklara karşı Ankara’da 1928’de açılan Hıfzıssıhha Enstitüsünde üretilen aşılar, yurdun dört bir yanına dağıtıldı. 1930’da Umumi Hıfzıssıhha Kanunu kabul edilerek salgın hastalıklarla mücadele için yapılması gerekenler saptandı. Salgın hastalıkların önlenmesi için çalışmalar yapıldı. Okullara “Sağlığı Koruma ve Çocuk Bakımı” gibi dersler konuldu. Osmanlı’dan kalan Hilal-i Ahmet Cemiyeti 1935’te Türk Kızılay Cemiyeti adını aldı.

Etkinlik 

Sağlık Bakanlığının genel ağ adresini…ziyaret ediniz ve “Tarihçe” bölümünden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. 1923’te ülkemizde sağlık kuruluşu ve sağlık personeli sayısı nedir?

  • Cevap: 1923’te ülkemizde sağlık kuruluşu ve sağlık personeli sayısı kesin bir veriyle belirtilmemiştir ancak o dönemde sağlık hizmetleri oldukça sınırlıydı.

2. Atatürk Dönemi’nde sağlık politikasının genel ilkeleri nedir?

  • Cevap: Atatürk Dönemi’nde sağlık politikasının genel ilkeleri, halk sağlığını geliştirmek, modern sağlık altyapısı oluşturmak ve sağlık hizmetlerini erişilebilir kılmak şeklindeydi.

3. Atatürk Dönemi’nde hangi hastalıklarla öncelikle mücadele edilmiştir?

  • Cevap: Atatürk Dönemi’nde öncelikle tüberküloz, sıtma, tifo ve benzeri bulaşıcı hastalıklarla mücadele edilmiştir.

4. Atatürk Dönemi’nde hangi illerde numune hastaneleri açılmıştır?

  • Cevap: Atatürk Dönemi’nde numune hastaneleri Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Adana gibi büyük illerde açılmıştır.

12. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 131 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!