Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 132

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 132 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 132

Atatürk’ün, siyasi, kültürel, ekonomik ve toplumsal alanlardaki düşünce ve uygulamalarının bütününe “Atatürkçü düşünce sistemi” denir. Atatürkçü düşünce sistemi ülkemizin her alanda ilerlemesi ile ilgili genel hedefleri, amaçları ve ilkeleri belirtir. Atatürkçülük de denilen Atatürkçü düşünce sistemi millî kültürümüzün, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, en kısa sürede çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarılmasını amaçlar. Türk milletinin bugün ve gelecekte tam bağımsız olarak millet egemenliğine dayalı demokratik ve laik kurallar çerçevesinde huzur ve refah içinde bir yaşam sürmesini hedefler. Devlet yönetiminin millet egemenliğine dayandırılmasını temel alır. Bu şekilde temel esasları Atatürk taratindan belirlenen Atatürkçü düşünce sistemi, devlet hayatında, fikir hayatında ve ekonomik hayatta gerçekçi düşünce ve ilkelere dayanır.

Atatürk’ün öncülüğünde hayata geçirilen ilke ve inkılaplar Atatürkçü düşünce sistemi doğrultusunda uygulanmıştır. Atatürk ilke ve inkılapları, Türk milletinin ihtiyaçlarından doğmuştur. Atatürk ilke ve inkılaplarının dayandığı başlıca esaslar; millî tarih bilinci, vatan ve millet sevgisi, millî dil, bağımsızlık ve özgürlük, millî kültürün geliştirilmesi, çağdaşlaşma ideali, millî birlik ve beraberlik, ülke bütünlüğü ve millî egemenliktir.

Türk milleti geçmişi itibarıyla tarihte önemli rol oynamış milletlerin başında gelir. Uygarlığa önemli katkılar yapmış bir milletin üyesi olmak onur ve gurur kaynağıdır. Tarihiyle gurur duyan, tarihini araştıran ve tarih bilinciyle hareket eden bir topluluk millet olma bilincine ulaşmıştır. Atatürk, Türk milletinin şanlı tarihini öğrenmesi ve büyük uygarlıklar meydana getirmiş ataları gibi yeniden dünyanın sayılı devletlerinden biri hâline gelmesi için tarih çalışmalarına büyük önem vermiştir. Tarih alanında çalışmalar yapması için Türk Tarihi Tetkik Cemiyetini kurmuştur. Atatürk millî tarih bilincinin önemiyle ilgili şunu söylemiştir:

Eğer bir millet büyükse kendisini tanımakla daha büyük olur.” (Utkan Kocatürk, Atatürk’ün Fikir ve Düşünceleri, s.281)

Türk milleti millî birlik ve beraberliğin, vatan ve millet sevgisinin en güzel örneğini Millî Mücadele Dönemi’nde vermiş, vatanı ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu göstermiştir. Atatürk (Görsel 3.30) aynı ideal etrafında ortak bir hedef doğrultusunda yürüyen Türk milletine daima güvenmiş, her işi onun gücüyle yaptığını söylemiştir. Millet olma bilincine erişmiş Türk milletinin üzerinde yaşadığı vatanı ortak acıların ve sevinçlerin yaşandığı, her karışı için şehitlerin verildiği bir vatandır. Atatürk, Türk milletinin bu özelliğini şöyle ifade etmiştir:

“Türklerin vatan sevgisiyle dolu olan göğüsleri, düşmanların lanetlenmeye layık ihtiraslarına karşı daima demirden bir duvar gibi yükselecektir. Gerektiği zaman vatan için bir tek fert gibi yekpare azim ve karar ile çalışmasını bilen millet, elbette büyük bir istikbale layık ve aday olan millettir.” (Utkan Kocatürk, Atatürk’ün Fikir ve Düşünceleri, s. 318.)

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 132 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!