Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 44

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 44 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 44

2. KANIT 

Birleşik Amerika’nın savaşa girmesiyle birlikte, İtilaf Devletleri, bu ülkenin geniş mali ve endüstriyel olanaklarını arkalarına alarak, donatim sorununu çözmüş bulunuyorlardı. Üstelik, savaş uzayıp giderse Birleşik Amerika yalnız bu olanaklarıyla değil, hızla artan nüfusundan rahatça derleyebileceği yeni birliklerle de İtilaf devletlerinin yardımına koşabilirdi. (…) Gerçekten, savaşa katılmakla, Birleşik Amerika savaş sonu düzeninin kurulmasında da söz sahibi oluyordu. (…) Birleşik Amerika ise, ilhaksız ve tazminatsız bir barış istiyordu. (…) Eğer bu savaşın bütün savaşları sona erdirecek savaş olması isteniyorsa getirilecek yeni düzen açık diplomasiyle milliyetler ilkesine, demokratik yönetimlere ve kısıtsız uluslararası ticarete dayanmalı ve bunu korumak için gerekirse ortak yaptırım yetkisiyle donatılmış, uluslararası bir örgüt kurulmalıydı. (…)

SORU

1917’nin “kader yılı” olarak tanımlanmasında, yaşanan iki olaydan hangisi daha etkili olmuştur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Kanıta göre, Lenin’in barış savunusu ve sonrasında Brest-Litovsk Barışı’nın imzalanması, Rusya’nın çeşitli bölgelerdeki toprak kayıplarına neden olmuş ve bu durum Rusya için ciddi bir değişim teşkil etmiştir. Bolşeviklerin iktidarının stabilizasyonunu ve Rusya’nın savaştan çekilmesini sağlayan bu barış anlaşması, Rusya’nın uluslararası alandaki konumunu ve iç dinamiklerini derinden etkilemiştir.

BAŞLANGIÇ SORUSU

Bir savaşın sonunda imzalanan barış antlaşmalarına rağmen daha büyük bir savaşın ortaya çıkma sebepleri neler olabilir?

  • Cevap:

Bir savaşın sonunda imzalanan barış antlaşmalarına rağmen daha büyük bir savaşın ortaya çıkma sebepleri:

  • İşgal ve toprak talepleri: Bir ülke, barış antlaşmasını ihlal ederek diğer ülkenin topraklarına saldırabilir.
  • İdeolojik veya dini nedenler: İdeolojik veya dini inançlar, yeni bir savaşın nedeni olabilir.
  • Ekonomik çatışmalar: Ekonomik çıkarlar, ülkeler arasında gerilimlere yol açabilir ve yeni bir savaşın tetikleyicisi olabilir.
  • Askeri ittifaklar: Ülkeler, askeri ittifaklarına bağlı olarak savaşa sürüklenebilirler.
  • Uluslararası krizler: Küresel çatışmalar veya krizler, yeni savaşların ortaya çıkmasına yol açabilir.

12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 44 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!