Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 179

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 179 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 179

YAŞAM ALANI
Irkçı devletin dış işleri politikasının, bir tarafta sayı ve nüfus artışı, diğer taraftan toprağın genişliği ve değeri arasındaki doğal kanunlara uygun ve sağlıklı bir ilişki kurarak devleti oluşturan ırkın bu küre üzerindeki varoluş araçlarını sağlaması gerekiyor. Üstelik halkın kendi topraklarının kaynaklarıyla beslendiği durumu sağlıklı bir ilişki olarak görmeliyiz. Yüzyıllarca, binlerce sene sürecek diğer bütün rejimler er ya da geç zarara neden olacaktır, aksi takdirde kendi halklarının yıkımına yol açacaklardır.
Sadece bu küre üzerinde yeterli bir yaşam alanı halka varoluş özgürlüğünü sağlayabilir.
Biz nasyonel-sosyalistler savaş öncesi dış politikalarının yönelişinin altını azimle çiziyoruz. 600 yıl önce bitirdiğimiz noktadan başlıyoruz. Almanların güneye ve batıya doğru sonsuz yürüyüşünü durduruyoruz. Ve dikkatlerimizi doğuya çeviriyoruz.
Savaş öncesi sömürge ve ticaret politikalarına son veriyoruz ve geleceğin toprak politikasını açıyoruz. Fakat eğer bugün Avrupa’da yeni topraklardan bahsediyorsak, her şeyden önce Rusya ve ona bağlı devletleri düşüneceğiz. (…) Doğunun dev devleti çöküş için hazır. Ve Rusya’daki Yahudi hâkimiyetinin sonu, Rusya’nın devlet olarak sonu olacaktır. İnsan ırkları konusunda ırkçı teorinin doğruluğunun en sağlam delili olacak bu yıkıma şahit olmak için kader tarafından seçildik.

Amerika Birleşik Devletleri, Büyük Britanya ve Hollanda’nın Uzak Doğu’daki ekonomik hâkimiyet ve tesir derecesi, yıllardır Japonları düşündürmekteydi. Çünkü herhangi bir siyasi anlaşmazlık sonunda, adı geçen devletler tarafından ekonomik ambargo altına alınmak işten bile değildi ve böyle bir durum, doğal kaynaklardan yoksun olan Japonya için mahvolmak anlamına geliyordu. 1928’de ülke içindeki ekonomik bunalımın korkunç bir düzeye çıkması ve 1930’da dış ticaretteki müthiş düşüş, Japonlardaki bu endişeyi daha da artırmış ve tek kurtuluş yolunun toprak ele geçirme olduğu fikrinde birleştiriyordu. Washington, yenilgisi henüz unutulmamıştı ve özellikle ordu bu yenilginin intikamını almaya kararlıydı. Üstelik, Japonya’nın güçlü ve endişesiz bir devlet olarak varlığını sürdürebilmesi için, Asya ve Batı Pasifik’te Batılı rakiplerine karşı üstünlük sağlaması özellikle gerekliydi. Daha fazla beklemek zamanı rakipler lehine çalıştırmak demekti.

SORULAR

1. II. Dünya Savaşı Savaşa en fazla hazırlık yapan devletler hangileridir?

  • Cevap: II. Dünya Savaşı’na en fazla hazırlık yapan devletler Almanya, İtalya ve Japonya’dır.

2. II. Dünya Savaşı öncesinde Almanya nasıl bir politika takip etmiştir? Açıklayınız.

  • Cevap: II. Dünya Savaşı öncesinde Almanya, Versailles Antlaşması’nın kısıtlamalarını ihlal ederek silahlanma ve toprak kazançları peşinde revizyonist bir politika izlemiştir.

3. Japonya’yı savaşa sürükleyen sebepler nelerdir?

  • Cevap: Japonya’yı savaşa sürükleyen sebepler arasında ham madde ve enerji kaynaklarına erişim ihtiyacı, militarizm ve genişleme politikaları bulunmaktadır.

4. Revizyonist devletlerin ortak özellikleri nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Revizyonist devletler, mevcut uluslararası düzeni ve antlaşmaları reddederler ve genellikle militarist ve agresif politikalar izleyerek toprak ve güç kazanmayı amaçlarlar.

12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 179 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!