Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 177

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 177 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 177

İtalya

I. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri tarafından İtalya’ya vaat edilen toprakların verilmemesi ve bu ülkenin yeni dünya sisteminden dışlanması, İtalya’da totaliter bir sistemi, “faşizm”i doğurdu. Mussolini tüm İtalya’yı ortak bir hedef etrafında birleştirmek gayesiyle “Roma İmparatorluğunun yeniden doğması” ütopyasını ön plana çıkardı. Bu doğrultuda Akdeniz çevresinde sömürgeler elde etmeye yöneldi. İtalya’daki faşist idare, 1935’te Habeşistan’ı (Etiyopya) işgal etti. Böylece İtalya, Milletler Cemiyetinden uzaklaşti. 1939’da Arnavutluk’u egemenliği altına alarak Doğu Akdeniz ve Balkanlardaki statükoyu bozdu.

Japonya

1929 Dünya Ekonomik Bunalımı’ndan olumsuz etkilenen Japonya’da 1931’den itibaren siyasete militarist hükümetler hâkim oldu ve savaş yoluyla genişleme politikası takip ettiler. 1932’de Mançurya’yı işgal eden ve 1933’te Milletler Cemiyetinden çekilen Japonya, Batilı güçleri bölgeden uzaklaştırarak Doğu Asya’da kendi nüfuzunu hâkim kıldı. “Asya Asyalılarındır.” sloganı ile kendi için refah alanı oluşturmaya çalıştı. Ülkede komünizm karşıtlığı ve ırkçılık gelişti.

Müttefik Devletler ve Politikaları İngiltere (Britanya)

İki dünya savaşı arasındaki dönemde İngiltere, Fransa ile genel anlamda iş birliğinde bulunmadı. Avrupa’daki sorunlardan uzak durdu ve sömürgeleri ile ilişkisini korudu. Savaş öncesi Alman yayılmacılığına karşı yatıştırma politikası takip etti.

Fransa

Fransa, tarihî hesaplarından ve rekabetten dolayı Almanya’yı baskı altında tutmaya yönelik bir tavır sergiledi. Almanya Fransa sınırı boyunca savunma amacıyla Maginot (Majino) Hatti’nı oluşturdu. Akdeniz’deki varlığı açısından İtalya’yı da önemli bir tehdit olarak gördü. Müttefiklere ait Pasifik ve Uzak Doğu’daki bazı sömürgelerin ele geçirilmesi ve ekonomik çıkarlarının engellenmesi üzerine Japonya’ya karşı politikalar geliştirdi, ittifaklar kurdu.

1921’de Faşist Parti’yi kurarak 1922-1943 yılları arasında ülkenin başbakanı göreviyle İtalya’daki tüm gücü elinde tuttu.
I. Dünya Savaşı sonrası kaosa sürüklenen İtalya’da düzeni sağlayabileceğini iddia etti ve 1922’de başbakan olarak görevlendirildi. 1925’te Duce (Lider) unvanını alarak kendisini diktatör ilan etti. Roma-Berlin Mihveri’nin kurulmasından sonra Hitler eksenli bir siyaset takip etti. İspanya iç savaşı sırasında İspanya’daki faşistlere destek gönderdi. II. Dünya Savaşı’nda yaşanan başarısızlıkların ardından 1943’te görevden alındı ve 1945’te idam edildi.

İmparator Hirohito Dönemi’nde Japonya, 1931’de Mançurya’yı, 1937’de Çin’in kalan kısımlarını işgal etti. II. Dünya Savaşı’nda Almanya ve İtalya’nın yanında yer aldı. Eylül 1945’te Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombalarının ardından Hirohito, ülkenin Müttefik Devletler’e koşulsuz teslim olduğunu duyurdu. İmparatorun bu tarihten sonraki yönetiminde Japonya büyük gelişme kaydetti.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 177 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!