Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 176

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 176 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 176

Mihver Devletler ve Politikaları

Almanya

Almanya’da 1929 Dünya Ekonomik Bunalımı’na kadar pek etkili olamayan Nazi Partisi 1933’te iktidara geldi. Partinin lideri Adolf Hitler, ülkedeki olumsuzlukların yurt dışı ve Versay Antlaşması kaynaklı olduğunu ileri sürerek üç aşamalı planını yürürlüğe koydu. Buna göre Almanya Versay Antlaşması’nın ağır kısıtlamalarından kurtarılacak, Almanya sınırları dışında yaşayan bütün Almanlar sınırlar içine alınacak (Harita 5.1) ve Hayat Sahası politikası ile Almanya’nın refah ve mutluluğu artirılacakti.

1936’da Mussolini tarafından İtalya ile Almanya arasındaki ilişkiyi, zamanla da Japonya’yı içine alan birliği anlatmak için kullanılan kavram.

II. Dünya Savaşı yıllarında Britanya, Fransa, SSCB, ABD ve Çin tarafından Mihver Devletler’e karşı oluşturulan blok.

1933’ten 1945’e kadar Almanya şansölyesi ve iktidardaki Nazi Partisinin lideri olarak görev yapti. Versay Antlaşması’nı eleştirdi. Marksizm ve Yahudi karşıtı konuşmalarıyla öne çıkti. 1924’teki dokuz aylık hapis cezası sırasında otobiyografisi ve siyasi manifestosu Kavgam’ı [Mein Kampf (Mayn Kampf)] yazdı. 1933’te Führer (Lider) olarak atandı. Hükûmetin yasama, yürütme organları üzerinde tam kontrol sahibi oldu ve Nazi Partisi, Almanya’daki tek yasal siyasi parti ilan edildi. 1939’a kadar Yahudileri toplumdan dışlamak, hak ve özgürlüklerini kısıtlamak için yasa ve yönetmelikler çıkardı. 1939’da Polonya’nın işgali emrini vererek II. Dünya Savaşı’nın başlamasına neden oldu.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 176 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!