Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 157

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 157 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 157

Bu benim şahsi meselemdir. Durumu büyükelçiye daha başlangıçta açıkça ifade ettim. Dünyanın bu durumunda böyle bir meselenin Türkiye ile Fransa arasında silahlı bir anlaşmazlığa sürüklenmesi kesinlikle mümkün değildir. Fakat ben bunu da hesaba katmış bulunuyorum ve kararımı vermiş bulunuyorum. Şayet ufukta bu yolda binde bir ihtimal belirirse Türkiye Cumhurreisliğinden ve hatta Büyük Millet Meclisi azalığından çekileceğim ve bir fert olarak bana katılacak birkaç arkadaşla beraber Hatay’a gireceğim. Oradakilerle el ele verip mücadeleye devam edeceğim.

KRONOLOJİK DÜŞÜNME

Zaman dizininden yararlanarak Hatay’ın ana vatana katılma süreci ile ilgili kısa bir metin yazınız.

1918 Mondros Ateşkes Antlaşması
Fransızlar tarafından işgal edildi.
1921 Ankara Antlaşması
Suriye’ye bırakıldı.
1923 Lozan Barış Antlaşması
Ankara Antlaşması geçerli sayıldı.
1936
Türkiye, Hatay’a bağımsızlık verilmesi için Milletler Cemiyetine başvurdu.
1938
Bağımsız Hatay Cumhuriyeti kuruldu.
1939
• Hatay Meclisi Türkiye’ye katılma kararı aldı.
• TBMM, Hatay’ın Türkiye’ye katılmasını kabul etti.

  • Cevap: 1918’de Mondros Ateşkes Antlaşması ile Fransızlar tarafından işgal edilen Hatay, 1921 Ankara Antlaşması ile Suriye’ye bırakıldı. 1923 Lozan Barış Antlaşması’nda Ankara Antlaşması geçerli sayıldı. 1936 yılında Türkiye, Hatay’a bağımsızlık verilmesi amacıyla Milletler Cemiyetine başvurdu ve bu talep sonucunda 1938’de Bağımsız Hatay Cumhuriyeti kuruldu. 1939 yılında Hatay Meclisi Türkiye’ye katılma kararı alırken, aynı yıl TBMM de Hatay’ın Türkiye’ye katılmasını onayladı. Böylece Hatay, ana vatana katılmış oldu.

12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 157 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!