“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 100
12. Bir tarih öğretmeni, öğrencisi Deniz’den “Millî Varlığa Düşman Cemiyetler ve Amaçları” ile ilgili bir tablo yapmasını istemiştir. Deniz’in hazırladığı tablo aşağıda verilmiştir. Buna göre tabloda hangi cemiyetin amacı yanlış verilmiştir?
A) I
B) II
C) III
D) IV
E) V
- Cevap: B
13. İstanbul Hükümeti, Mustafa Kemal’in faaliyetlerine engel olamayınca 8 Temmuz 1919’da resmî görevine son verdiğini kendisine bildirmiştir. Bu haberi alan Mustafa Kemal karşı bir telgraf çekmiş, görevinden istifa ettiğini belirterek sine-i millete dönmüştür. Mustafa Kemal’in aldığı kararla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Millî Mücadele’nin sivil örgütlenmesini yürüteceğinin göstergesidir.
B) Milletin menfaatini kendi çıkarlarından üstün görmektedir.
C) Görüşleri İstanbul Hükümeti ile uyuşmamaktadır.
D) Millî Mücadele sürecindeki liderliği için önemli bir adımdır.
E) Padişah ile iş birliği yapacağının sinyalini vermektedir.
- Cevap: E
14. I. TBMM’de alınan “Padişah ve halife, baskı ve zordan kurtulduğu zaman Meclisin düzenleyeceği yasal ilkeler içinde durumunu alır.” kararı aşağıdakilerden hangisinin göstergesi olamaz?
A) Meclisin en önemli amacı saltanatı baskıdan kurtarmaktır.
B) Meclis iradesi padişah iradesinden üstün tutulmuştur.
C) Birlik ve beraberlik amaçlanmıştır.
D) Mecliste saltanat ve hilafet yanlısı mebuslar da vardır.
E) Egemenlik kaynağının değişebileceğinin sinyali verilmiştir.
- Cevap: A
15. “Bu zafer ile Millî Mücadele’nin ve İstiklal Harbi’nin bir cephesi kapanmış, Anadolu İhtilali’nin de 1920 yılı ortalarında geçirdiği tehlikelerden sonra saygınlığı artmış oluyordu. Asıl harbi Batı’da yapacak olan Türk ordusu, artık arkası emin şekilde dövüşecek ve bu cephedeki birliklerden bir kısmı Batı Cephesi’ne nakledilecekti. Bunlardan başka Rusya’dan gelecek yardımlar için yol açılmış bulunuyordu.” Bu parçada bahsedilen askerî mücadele aşağıdakilerden hangisidir?
A) Güney Cephesi
B) Doğu Cephesi
C) Çanakkale Cephesi
D) Büyük Taarruz
E) Başkomutanlık Meydan Muharebesi
- Cevap: B
12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 100 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap