Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 202

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 202

1. Bir devletin komşusu olan devletlerle ilişkilerini yönlendiren konular neler olabilir?

  • Cevap: Bir devletin komşusu olan devletlerle olan ilişkilerini çoğunlukla sosyoekonomik konular yönlendirir diye düşünüyorum. İki ülke arasındaki yollar ve iki ülke içinden geçen yollardaki ulaşım ve malzeme taşıma gibi konular iki devletin ilişkileri ve bir diğeri üzerindeki politikasında rol oynayabilir. Bundan daha önemli bir etken ise iki ülke arasındaki benzer ekonomik gelir kaynakları veya iki ülke sınırları içinde kalan hammadde kaynakları bir devletin komşusu ile ilişkilerini kritik şekilde etkileyebilir. Örneğin 1. Dünya Savaş’ının çıkmasında etkisi olan bir neden de Almanya ve Fransa sınırları arasında kalan kömür kaynağından hangi ülke daha fazla çıkar sağlayacak konusundaki anlaşmazlıklardır.

2. Bir devlet, terörle mücadelede hangi yöntemleri kullanırsa başarı elde eder?

  • Cevap: Bir devletin terörle mücadelesinde başarılı olabilmesi için sosyal, hukuki, askeri ve siyasi alanlarda önlemler alması, alınan önlemleri ise kararlılıkla sürdürmesi gerekmektedir. Askeri alanda alınan önlemler hem yurt içinde hem de yurt dışında yapılan harekatları kapsamaktadır. Bir ülkenin terörle mücadelede başarılı olabilmesi için terörle mücadele yasaları çıkarması, halkını terör tehdidine karşı bilinçlendirmesi ve terör örgütlerinin mali kaynaklarını kısıtlamaya çalışması gerekmektedir. Bir ülkenin terörle mücadelesinde başarı yakalayabilmesi için sadece güvenlik önlemleri alması yeterli olmaz. Bu kapsamda devletin terörle alakalı politikalar geliştirmesi, stratejiler oluşturmalı ve terörün kaynak noktasını hedef alarak hareket etmelidir. Eğer devlet halkını terör konusunda bilinçlendirmez ve terör eylemlerinin kaynaklarını bulamazsa terörizme karşı olan mücadelesinde başarılı olmaz.

Lozan Barış Antlaşması’nda Kıbrıs’ın konumu hakkında kesin bir karar verilmesine rağmen neden 1954’te tekrar bir egemenlik sorunu ortaya çıkmıştır?

  • Cevap: Lozan Barış Antlaşması’nda Kıbrıs’ın konumu hakkında kesin bir karar verilmesine rağmen 1954’te tekrar bir egemenlik sorunu ortaya çıkmıştır. Bu sorunun asıl nedeni Yunanistan’ın dış politikada izlediği yoldur. Yunanistan, ilk önce 1951’de İngiltere’ye Kıbrıs’ın kendine bağlanması için bir başvuruda bulunup reddedildi. Daha sonrasında Kıbrıs’ı Birleşmiş Milletler’e kendi kararlarını kendileri alması konusunda bir iç oylama yapmaları için yönlendirdi. Bunu yapılmasındaki asıl neden Kıbrıs’ta yaşayan nüfusun çoğunluğunun Rum olmasından yararlanmak. Oylama sonucunda nüfusun çoğunluğunun Rum olması sayesinde Kıbrıs topraklarını kendi topraklarına katmak gibi bir hedefi vardı ancak Kıbrıs’ın Birleşmiş Milletler’e yapmış olduğu talep reddedildikten sonra Yunanistan’ın Kıbrıs’ı kendi topraklarına katma hayali bir kez daha suya düşmüş oldu.

12. Sınıf Meb Yayınları T.C İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 202 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!