Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 19

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 19 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 19

1.1.5. Mustafa Kemal’in Okuma Sevgisi

Manastır Askerî İdadisi sıralarında arkadaşı Ömer Naci’nin de etkisiyle bilinçli bir okuma faaliyetine girişen Mustafa Kemal’in okuma sevgisi, ilerleyen yıllarda artarak devam etti. Manastır’da Mehmet Emin (Yurdakul), Namık Kemal gibi dönemin güçlü Türk şairlerinin şiirleriyle tanışan genç Mustafa, Harp Akademisi yıllarında özellikle ünlü Alman ve Japon komutanların hayatlarıyla ilgili kitaplar okumaya başladı. Ruşen Eşref (Ünaydın), Mustafa Kemal’in karargâhtaki odasını anlatırken “(…) Masasının üzerinde Balzac’ın (Balzak) Colonel Chabert’i (Kolone Şaber), Maupassant’ın (Mopasan) Boule de Suif i (Bul dö Soif), Lavedan’un (Lavedon) Cervir’i (Sirvir) duruyordu. Şüphe yok ki Paşa, durgun dakikalarının boşluğunu edebiyatla dolduruyor.” ifadelerini kullanmıştır.

• Atatürk’ün kitap okumada dikkat çeken önemli bir özelliği okuduğu kitabın önemli bulduğu yerlerini kendine özgü işaretlerle belirlemesi, satır altlarını çizmesi ve sayfa kenarlarına notlar almasıdır. (…) Onun kitap okurken koyduğu işaretler ve bunların anlamları şu şekildedir:

“xx”: Önemli. “xxx”: Çok önemli. “müh.”: Mühim.
“ç. müh.”: Çok mühim.
“D.”: Dikkat.
“?”: Belirtilen fikri kabul etmiyor ya da şüpheli görüyor.

Mustafa Kemal iyi bir okur olmanın yanı sıra birçok önemli eser de kaleme aldı . Türkiye Cumhuriyetimin kuruluş sürecini anlatan Nutuk başta olmak üzere Mustafa Kemal’in yazdığı bazı eserler Medeni Bilgiler, Takımın Muharebe Talimi, Geometri, Cumalı Ordugâhı’dır.

BAŞLANGIÇ SORUSU

Devletlerin yönetim sistemindeki değişimler siyasi ve askerî tercihlerini nasıl etkilemiş olabilir?

  • Cevap: Devletlerin yönetim sistemlerindeki değişimler, siyasi ve askeri tercihlerini genişletebilir veya değiştirebilir. Örneğin, demokratikleşme süreci, dış politika ve askeri stratejilerde daha şeffaf ve hesap verilebilir kararlar alınmasını teşvik ederken, otokratik yönetimler genellikle merkezi kontrolü ve askeri gücü tercih edebilir. Yönetim sistemindeki değişiklikler aynı zamanda devletlerin iç ve dış güvenlik politikalarını, müttefik seçimlerini ve uluslararası işbirliği yaklaşımlarını da etkileyebilir.

12. Sınıf Meb Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 19 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!