Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 200

“11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 200 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 200

XX. yüzyılın başlarında kaybedilen savaşlar (Özellikle Balkan Savaşları) ve imzalanan antlaşmalar neticesinde Osmanlı Devleti’nin sınırları her geçen gün daraldı. Buna rağmen, Anadolu’ya yapılan göçler yüzünden nüfus hızla arttı (Görsel 5.15). Osmanlı Devleti başlangıçta yüz binlerce göçmeni iskân etmede zorluklar yaşadı. Bu nedenle göçmenler bir süre camiler, boş çiftlikler, sur dipleri, barakalar, boş araziler gibi geçici barınma alanlarında tutuldu. Bunun neticesinde konut ve gıda ihtiyaçları her geçen gün daha da artmaya başladı. Toplumun büyük bir bölümü işsizlik ve ekonomik sorunlar nedeniyle hayatlarını sürdüremez duruma geldi. Bu durum sosyal karışıklıklara ve dengelerin bozulmasına neden oldu.

Osmanlı Devleti, bir süre sonra göçmenleri Edirne, İstanbul, Bursa gibi değişik şehirlerde iskân etti (Görsel 5.16). Ancak göçmenler başlangıçta yerleştikleri sosyal çevreye adapte olmakta zorluk çektiler. Bu durum sosyokültürel çatışmaları da beraberinde getirdi. Göçmenler, geldikleri bölgenin halkıyla hatta kendi aralarında dahi çatışmalar yaşadı. Yiyecek, giyecek ve çadır gibi yardımların göçmenlere geç ulaşması, hastalıklara bağlı ölümlerin yaşanması, kötü beslenme ve yeni mekânlara alışmada yaşanan zorluklar diğer sorunlar arasında gösterilebilir. Ancak her zorluğa rağmen, yerli halkın barınma ve beslenme konusundaki yardımları sayesinde, yerleşim ile ilgili süreç belli bir süre sonra çözüme kavuştu.

Anadolu’ya yönelik göçlerin olumsuzlukları yanında çeşitli olumlu yönleri de oldu. Kafkaslardan, Kırım’dan ve Balkanlardan gelen nüfuzlu aileler, beraberlerinde getirdikleri sermayelerle Anadolu’da ekonomik ve ticari hayatın canlanmasına katkıda bulundular. Birçok sanayi tesisinin kuruluşunda yer aldılar. Mesleki ve teknik alanda Osmanlı Devleti’nde devam eden projelere (demir yolu vb.) destek verdiler. Savaşlar nedeniyle boş ve harap durumda olan tarlaları yeniden verimli hâle getirmeye çalıştılar.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Ata Yayıncılık Tarih Ders Kitabı Sayfa 200 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!