Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Aşağıdaki soruları metinden hareketle cevaplayınız.

“Aşağıdaki soruları metinden hareketle cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruları metinden hareketle cevaplayınız.

Aşağıdaki soruları metinden hareketle cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. İstanbul’a misafir gelenlerin ilk ve dikkatle gezmesi gereken yer niçin Topkapı Sarayı Müzesi’dir?

  • Cevap: Çünkü Osmanlı padişahlarına ikametgah olması ve önemli eserlerinin sergilendiği bir yerdir.

2. Topkapı Sarayı Müzesi’nin diğer müzelerden farklılıkları nelerdir?

  • Cevap: Dünyanın en güzel bir köşesinde kurulmuş bir saray olması, Türk yapı sanatının bir saray bünyesi içinde toplanmış nefis binalar koleksiyonu olmasıdır.

3. Topkapı Sarayı Müzesi ziyaretinin ihmal edilmeyecek kadar önemli olmasının nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Koca bir devletin merkezi olmasıdır, Türk yapı sanatının bir saray bünyesi içinde toplanmış, hanedan üyelerine ait değerli eşyaların, minyatür eserlerin sergilenmesidir.

4. Bedia ne demektir?

  • Cevap: Nâdide ve güzel, yeni icad edilmiş şey. Beğenilen ve takdir edilen çok yeni şey.

5. Topkapı Sarayı Müzesi’nde neler bulunmaktadır?

  • Cevap: Osmanlı Devleti’nin tarihine dair bir çok önemli eser, padişahlara ait törensel ve özel eşyalar, kutsal emanetler, büyük bir kütüphane de vardır.

6. Topkapı Sarayı Müzesi’nde kıymetli bir kütüphanenin bulunmasının önemi nedir?

  • Cevap: Osmanlı Devleti dönemine ait tarihi kayıt nitelikte bilgilere ulaşılabilmesini sağlaması açısından önemlidir.

7. Sizce, 2016 yılı verilerine göre Topkapı Sarayı Müzesi’nden sonra en çok ziyaret edilen müzemiz hangisidir?

  • Cevap: İstanbul Ayasofya Müzesi’dir.

8. Aşağıdakilerden hangisi Topkapı Sarayı için doğru bir ifade değildir?
A) Dünyanın en güzel köşesinde kurulmuş bir saraydır.
B) Osmanlı tarihi boyunca devletin yönetildiği yerdir.
C) Türk yapı sanatının güzel bir koleksiyonudur.
D) Koca bir hanedanın aile efradının şahsi yadigârıdır.
E) Bir imparatorluk hazinesinin göz kamaştıran servetinin bulunduğu yerdir.

  • Cevap: B

10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 182 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!