Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

“Aşağıdaki soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Erkan-ı Harbiye Vekâletinin kaldırılmasının amacı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Orduyu siyasetten uzaklaştırmak
B) Laik devlet sistemini oluşturmak
C) Avrupalı devletlerle ilişkilerimizi geliştirmek
D) Yapılan inkılaplarda ordunun desteğini almak

  • Cevap: A

2. I. Saltanatın kaldırılması
II. Şapka Giyilmesine Dair Kanun’un kabul edilmesi
III. Yabancı okulların Millî Eğitim Bakanlığına bağlanması
Verilen gelişmeler, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisiyle ilişkilendirilemez?
A) Milliyetçilik
B) İnkılapçılık
C) Devletçilik
D) Cumhuriyetçilik

  • Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi sağlık alanında yapılan çalışmalardan değildir?
A) Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığının kurulması
B) Numune Hastanelerinin açılması
C) Umumu Hıfzıssıhha Kanunu’nun çıkarılması
D) Mecellenin kaldırılması

  • Cevap: D

4. Aşağıdaki gelişmelerden hangisi köylünün ekonomik olarak rahatlamasına zemin hazırlamıştir?
A) Halifeliğin kaldırılması
B) Uluslararası rakamların kabul edilmesi
C) Aşar vergisinin kaldırılması
D) Köy Enstitülerinin açılması

  • Cevap: C

5. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye’de laik devlet düzenine geçişin aşamaları arasında gösterilemez?
A) Saltanatın kaldırılması
B) Halifeliğin kaldırılması
C) Medeni Kanun’un kabul edilmesi
D) Uluslararası ölçü birimlerinin kabul edilmesi

  • Cevap: D

6. Mustafa Kemal “Siyasî ve askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılamazsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner.” ifadelerini desteklemek için aşağıdaki çalışmalardan hangisini yapmıştır?
A) İzmir İktisat Kongresi’ni toplamıştır.
B) Millet Mekteplerini açmıştır.
C) Cumhuriyeti ilan etmiştir.
D) Şeriye ve Evkaf Vekâletini kaldırmıştır.

  • Cevap: A

7. I. Sanayiyi geliştirmek için Teşvik-i Sanayi Kanunu çıkarıldı.
II. Hukuk alanındaki karışıklığı gidermek için
I. Beş Yıllık Sanayi Planı hazırlandı.
III. Ülke yönetiminde çift başlılığı ortadan kaldırmak için saltanat kaldırıldı.
IV. Siyasi alanda kadın-erkek eşitliğini sağlamak için 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi.
Verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
A) I, II ve IV
B) I, III ve IV
C) II, III ve IV
D) I, II ve III

  • Cevap: B

8. “Benim yaptığım yenilikler birbirine bağlı ve birbirini tamamlayan yeniliklerdir.”
Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün bu sözünü kanıtlar nitelikteki gelişmelerdendir?
A) Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesi- Şapka Kanunu’nun çıkarılması
B) Teşvik-i Sanayi Kanunu’nun çıkarılması – Halifeliğin kaldırılması
C) Misak-ı İktisadi Kararlarının alınması – Okuma yazma seferberliğinin başlatılması
D) Saltanatın kaldırılması – Cumhuriyetin ilanı

  • Cevap: D

9. Aşağıdaki inkılaplardan hangisi egemenlik hakkının millete verilmesiyle ilgili bir uygulama değildir?
A) TBMM’nin açılması
B) Medeni Kanun’un kabul edilmesi
C) Saltanatın kaldırılması
D) Cumhuriyetin ilan edilmesi

  • Cevap: B

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 137 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!