Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

“Aşağıdaki soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. II. Dünya Savaşı’nda Almanların Stalingrad Kuşatması’nda başarılı olamamasının nedenleri nelerdir? Açıklayınız.

Cevap: 

  1. Kuzey kısmının zayıf kuvvetlere çevrilmesi sonucunda Almanya generalleri de bu durumdan korku ve tedirginlik hissetmeye başlamıştı.
  2. Bu zayıf donanıma sahip onların müttefik orduları herhangi saldırıya karşı güzel savunma olarak hazır olmamaları sonucunda Almanya’ya ciddi kayıplar doğurabileceği anlamına geliyordu.
  3. Güney bölgesinde her iki hedefe de odaklanmaları hem odak noktalarını hemde güç dengelerini ciddi anlamda sarsmıştır.
  4. Bunun yanı sıra hakim oldukları bölgelerde çıkan Sokak savaşlarıda savaşa çok büyük bir etkide başarısızlık sunmuştu.
  5. Fethetme planları olan Almanlar sadece bölgeyi kuşatmaya çalışmış onı bile berecememişlerdi.
  6. Kuşatmadan sorumlu generalin orduyu yönetirkenki zorluklarından ötürü kenara çekilme isteğinden ötürü orduda başsız kalınca onlarda kuşatmaya son vermişti.
  7. Bu yenilgi sonucunda Almanya’nın tarihine ve itibarına ciddi bir leke bırakmıştı bu başarısızlıklar kuşatmayıda kaldırmıştır.

2. II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye’nin almış olduğu ekonomik tedbirler başarılı olmuş mudur? Değerlendiriniz.

  • Cevap: Olmuştur çünkü tedbirler tamamen yerli milli ve depolama kısma idare etmeye yönelik tedbirlerdir çoğu ülke açlıktan kırılırken Türkiye bu ekonomik buranı aldığı milli yerli önlemler sayesinde atlatmıştır.

3. Yalta ve Postdam Konferanslarına katılan devletler hangileridir? Söyleyiniz.

  • Cevap: Çarlık Rusyası, Karadeniz’in kuzey yakasını istila ettikten sonra Türk Boğazlarını ve Boğazların her iki kıyısını ele geçirerek kışın donan kuzey limanlarına alternatif olmak üzere sıcak denizlere ulaşım yollarını garanti altına almak istemiştir. Çarların, zikredilen istekleri I. Dünya Savaşı’na kadar büyük güçler arasındaki anlaşmazlıklar, savaş sonrasında ise Bolşevik Devrim nedeniyle gerçekleşememiştir. Bolşevik Devrim sonrasında Çarlık Rusyası’nın halef devleti olan Sovyetler iki savaş arası dönemde Çarlık politikalarından vazgeçerek Osmanlı’nın halef devleti Türkiye ile yakın ilişkiler kurmuş fakat II. Dünya Savaşı ile birlikte Sovyetler de Çarlık ile benzer olarak İstanbul ile Boğazları ele geçirmek istemiştir. Bu sefer Çarların yerini Stalin ile Molotov ikilisi almıştır. Belirtilen amaçla Savaşın son yılındaki Yalta ve Potsdam Konferanslarında Boğazlar ve Türkiye’den toprak talebi konusu sürekli gündeme getirilmiş fakat zikredilen talepler İngiltere ve ABD tarafından kabul edilmemiştir. Böylece sorun güç politikası ile çözülmeye çalışılmıştır.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Adım Adım Yayınları Sayfa 193 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!