Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Tarih Tuna Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 97 Cevapları Tuna Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Tuna Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 97

1. Töre kavramını açıklamaya çalışınız.

  • Cevap: Töre evin en önemli yeri ve sediri olarak ifade edilirken, kavram asıl mânâsı ile “törü” şeklinde geçmekte olup, görenek ve âdet olarak açıklanmıştır. Töre, Türk örf ve geleneklerinin kesin hükümleri birliğidir.

2. Orhun Kitabeleri hakkında bildiklerinizi anlatınız.

  • Cevap: Orhun Yazıtları, Göktürk Yazıtları ya da Köktürk Yazıtları, Türklerin bilinen ilk alfabesi olan Orhun alfabesi ile Göktürkler tarafından yazılmış yapıtlardır. Türk adının, Türk milletinin isminin geçtiği ilk Türkçe metin. İlk Türk tarihi. Taşlar üzerine yazılmış tarih. Türk devlet adamlarının millete hesap vermesi, milletle hesaplaşması. Devlet ve milletin karşılıklı vazifeleri. Türk nizamının, Türk töresinin, Türk medeniyetinin, yüksek Türk kültürünün büyük vesikası. Türk askeri dehasının, Türk askerlik san’atının esasları.

3. Tarihte görülen büyük göç hareketlerinin nedenlerinin neler olabileceğiyle ilgili düşüncelerinizi belirtiniz.

  • Cevap: 4 Sebep sayabiliriz.

Doğal: Deprem, kuraklık, taşkın, sel, heyelan, volkanizma.
Yeryüzünde gerçekleşen heyelan, deprem, kuraklık, sel, volkanik patlamalar gibi sebeplere bağlı olarak görülen göçlerdir.
Siyasi: Savaş, mübadele, işgaller, terör, devrim.

4. Turan taktiği hakkında bildiklerinizi sınıfınızda arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Hilal Taktiği, Kurt Kapanı veya Turan Taktiği düşmanı çevreleyerek yok etmeyi amaçlayan bir askeri taktik. Osmanlı Devleti ve ondan önceki Türk devletleri tarafından sıklıkla kullanılırdı. Bu taktik meydan savaşlarında etkiliydi ve iki aşamalı olarak uygulanırdı: Sahte ricat Pusu

9. Sınıf Tarih Tuna Matbaacılık Ders Kitabı Sayfa 97 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!