Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 241

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 241 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 241

5. 1994 Ekonomik Krizi’nin sonuçları nelerdir?

  • Cevap: Türk lirası değer kaybetti, faiz oranları yükseldi ve ekonomide genel bir daralma yaşandı.

6. 1990 sonrasında ülkemizde tüketimin artmasının sebepleri nelerdir?

  • Cevap: Küreselleşme, kredi kartı kullanımının yaygınlaşması ve gelir seviyelerinin artması tüketimi artırdı.

7. 1990 sonrasında millî takım düzeyinde ülkemiz hangi başarıları kazanmıştır?

  • Cevap: 2002 Dünya Kupası’nda Türk millî futbol takımı üçüncülük elde etti.

8. Türk cumhuriyetlerine yönelik kurulan kuruluşlar hangileridir?

  • Cevap: Türk Konseyi (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi) bu kuruluşlardan biridir.

9. İsrail, Filistinlilere karşı insan haklarına aykırı hangi eylemleri gerçekleştirmektedir?

  • Cevap: İsrail, Filistinlilere karşı yerleşim yerleri inşa etme, topraklarına el koyma, sınırlamalar ve bazı bölgelerde aşırı güç kullanma gibi insan haklarına aykırı eylemler gerçekleştirmiştir.

10. Irak hangi nedenle Kuveyt’i işgal etmiştir?

  • Cevap: Irak, borçları ve petrol üretim kotalarına ilişkin anlaşmazlıklar nedeniyle Kuveyt’i 1990’da işgal etmiştir.

11. Arap Baharı hangi ülkelerde yönetimlere karşı gösteri ve ayaklanmalara dönüşmüştür?

  • Cevap: Arap Baharı, Tunus, Mısır, Libya, Yemen ve Suriye gibi ülkelerde yönetimlere karşı gösteri ve ayaklanmalara dönüşmüştür.

C. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

1. 28 Şubat 1997’de gerçekleşen müdahaleyle silahlı kuvvetler doğrudan ülke yönetimine el koymamış ancak hükümete baskı yaparak çeşitli kararlar almaya zorlamıştır. Bu süreçte hükümet de istifa etmiştir. 28 Şubat sürecinde istifa eden hükümetin başbakanı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Turgut Özal
B) Mesut Yılmaz
C) Necmettin Erbakan
D) Tansu Çiller
E) Bülent Ecevit

  • Cevap: C

2. “Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tartışmalar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından endişe ile izlenmektedir. Türk silahlı kuvvetleri tartışmalara taraftır, laikliğin keskin savunucusudur ve gerektiğinde tavrını net bir şekilde ortaya koyacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır.” Yukarıda e-muhtıra olarak adlandırılan açıklama, hangi cumhurbaşkanının seçilmesi öncesinde yayınlanmıştır?

A) Recep Tayyip Erdoğan
B) Turgut Özal
C) Ahmet Necdet Sezer
D) Abdullah Gül
E) Kenan Evren

  • Cevap: D

12. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 241 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!