“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 220 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 220
6. 24 Ocak 1980’de alınan ekonomik kararların amaçları nelerdir?
- Cevap: Dışa açık ekonomik modele geçiş, enflasyonu kontrol altına alma, dış ticareti liberalleştirme ve yabancı sermayeyi teşvik etme.
7. 1960’larda edebiyat alanında eserleri ilgi gören şair ve yazarlar kimlerdir?
- Cevap: Cemal Süreya, İlhan Berk, Sezai Karakoç, Turgut Uyar, Edip Cansever, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet ve Ahmet Arif.
C. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
1. II. Dünya Savaşı’nın ardından ABD ve SSCB’nin başını çektiği iki kutuplu düzen dünyada gerilimli bir dönemin yaşanmasına neden oldu. Soğuk Savaş Dönemi olarak da adlandırılan bu dönem yerini 1960’lardan itibaren Yumuşama Dönemi’ne bıraktı. Aşağıdakilerden hangisi Yumuşama Dönemi’nde yaşanan gelişmelerden biri değildir?
A) ABD ve SSCB liderleri arasında görüşmeler yapıldı.
B) ABD ve SSCB nükleer silahlarda sınırlamalara gittiler.
C) İki blok arasında diplomatik ilişkiler güçlendi.
D) Küba krizi ABD ve SSCB’yi savaşın eşiğine getirdi.
E) ABD ve SSCB birlikte Vietnam’ı işgal etti.
- Cevap: E
2.
I. Petrol fiyatları dünya genelinde yükselmiştir.
II. Türkiye tarafsızlık politikası izlemiştir.
III. Basra Körfezi’nin güvenliği tehlikeye düşmüştür.
Yukarıda bazı özellikleri verilen savaş aşağıdakilerden hangisidir?
A) Vietnam Savaşı
B) İran-lrak Savaşı
C) 1967 Arap-İsrail Savaşı
D) Kore Savaşı
E) 1973 Arap-İsrail Savaşı
- Cevap: B
3. II. Dünya Savaşı’ndan sonra İngiltere’nin Kıbrıs Adası’ndan çekilme kararı alması adadaki Rumları harekete geçirdi. Kıbrıs’ta örgütlenen Rumlar adayı Yunanistan’a bağlamak için terör hareketlerine başladılar ve Türklere karşı katliamlara varan eylemler gerçekleştirdiler. Aşağıdakilerden hangisi Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlama amacının kısa adıdır?
a) EOKA
B) Megali İdea
C) Enosis
D) ASALA
E) AEK
- Cevap: C
4. Türkiye ile Yunanistan’ın ilişkileri Atatürk ve Venizelos’un karşılıklı çabaları ile 1930’dan itibaren gelişmiş ve kurulan dostluk, Balkan Antantı’nın oluşturulmasına zemin hazırlamıştır. Ancak iki devlet arasındaki iyi ilişkiler 1950’lerden itibaren gerginleşmeye başlamıştır. Aşağıdakilerden hangisi Türk-Yunan ilişkilerinde sorunlara neden olan konulardan biri değildir?
A) Meriç Nehri’nin kullanımı
B) Ege adalarının silahlandırılması
C) Kıta sahanlığı meselesi
D) Batı Trakya Türklerinin statüsü
E) Kıbrıs sorunu
- Cevap: A
12. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 220 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap