Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 21

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 21

Harp Okulu, Mustafa Kemal’in hem vatan ve millet fikirlerinin olgunlaşmasında hem de Bati’ya yönelik çağdaşlaşma düşüncesinin gelişmesinde önemlidir. Onun vatan, millet ve çağdaşlaşma ile ilgili fikirlerini arkadaşlarıyla paylaşması ve bunları yaymak için bir gazete çıkarmak istemesi kendisinde liderlik özelliklerinin gelişmeye başladığını göstermektedir.

Mustafa Kemal, Harp Okulunun ardından 1902’de Harp Akademisine (Görsel 1.11) başladı. Mustafa Kemal derslerine çalışmanın yanında ülkenin durumuyla ilgili olarak arkadaşlarını bilgilendirmeye çalışıyordu. Ali Fuat (Cebesoy) bu faaliyetleri anılarında şöyle anlatıyor:

“…Fikirlerimizi, toplamı binleri aşan Harp Okulu öğrencilerine aşılamak için daha kurmay sınıflarına geçmeden gizli bir teşkilat kurmuş birkaç arkadaşın da gayreti ile el yazısı iki nüsha dergi çıkarmıştık. Liderimiz Mustafa Kemal’di. Gelebilecek sorumluluğun en büyük yükü de onun omuzlarında idi. Hürriyet yolundaki faaliyetlerimize kurmay sınıflarında da devam etmeyi kararlaştırmıştık. Harp Akademisinin birinci sınıfının yanında ufak bir dershane vardı. Dergiyi bu dershanede hazırlıyorduk. Sonra gizlice elden ele dolaştırıyorduk.” [Ali Fuat Cebesoy, Sınıf Arkadaşım Atatürk, s. 61-62. (Düzenlenmiştir.)]

Mustafa Kemal (Görsel 1.12) 1905’te Harp Akademisinden kurmay yüzbaşı rütbesiyle mezun oldu. Aynı yıl içinde merkezi Şam’da olan 5. Orduya atandı.

Mustafa Kemal, öğrenim hayati boyunca derslere ilgisi ve başarısıyla dikkat çeken bir öğrenci oldu. Bu özellikleri yanında zekâsı, yetenekleri, ileri görüşlülüğü, kararlılığı, liderliği, cesareti ve vatan sevgisiyle tanındı. Özellikle Harp Okulu ve Harp Akademisinde, ülkenin içinde bulunduğu durum ile yakından ilgilendi. Ülke geleceğiyle ilgili arkadaşlarıyla gizli toplantılar yaptı.

Mustafa Kemal’in ülke sorunlarıyla yakından ilgilenmesi onun hangi özellikleriyle ilgilidir?

  • Cevap: Mustafa Kemal’in ülke sorunlarına olan yakın ilgisi, bir dizi kişilik özelliğiyle ilgilidir. Öncelikle, onun zekâsı ve yetenekleri, sorunları analiz etme yeteneğini desteklemiş olabilir. Ayrıca ileri görüşlülüğü ve liderlik yetenekleri, gelecekte ülkesinin yönlendirilmesi konusundaki kararlılığını ve sorumluluğunu yansıtmış olabilir. Cesareti ve vatan sevgisi, ülke sorunlarına duyarlılık göstermesini ve çözüm arayışlarında aktif bir rol oynamasını teşvik etmiş olabilir. Son olarak, Mustafa Kemal’in arkadaşlarıyla gizli toplantılar yaparak fikirlerini paylaşması, onun liderlik özelliklerinin gelişmeye başladığını ve çevresini etkileyebilecek bir lider olma yolunda ilerlediğini göstermektedir.

12. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 21 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Matematik Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!