Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 136

“12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 136 Semih Ofset Sek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Sek Yayınları Sayfa 136

3. Osmanlı Devleti’nde Batılı tarzda eğitim veren okulların yanında geleneksel eğitim veren medreseler de eğitim sistemi içinde yer alıyordu. Bunların yanında denetimden uzak azınlıklara ve yabancılara ait okullar da bulunuyordu. Tüm bu okulların farklı devlet kurumlarına bağlı olarak çalışması bir karmaşaya neden oluyordu. Yukarıdaki olumsuz durum aşağıdaki inkılap ve gelişmelerden hangisiyle giderilmiştir?

A) Millet Mekteplerinin açılması
B) Maarif Vekaletinin kurulması
C) Harf inkılabı’nın ilanı
D) Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun kabulü
E) Maarif Teşkilatı Kanunu’nun kabulü

  • Cevap: D

4.
I. Şapka Kanunu’nun Kabulü
II. Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması
III. Takvim, saat ve ölçülerde değişiklik
IV. Soyadı Kanunu’nun Kabulü
Yukarıdaki inkılaplardan hangisi ya da hangileri Batılı ülkelerle ilişkileri kolaylaştırmak ve ülke içindeki karışıklıkları önlemek için gerçekleştirilmemiştir?

A) Yalnız I
B) III-IV
C) Yalnız II
D) II-III
E) I-II

  • Cevap: E

5. 17 Şubat 1923’te İzmir’de toplanan iktisat Kongresi’nde Türkiye’nin millî ekonomi ilkeleri belirlenmiştir. Kongrede alınan kararlardan biri de devletin yavaş yavaş ekonomik görevleri de olan bir organ hâline getirilmesi ve özel sektör tarafından kurulamayan işletmelerin devletçe ele alınmasıydı. İzmir’de toplanan Türkiye İktisat Kongresi’nin yukarıdaki kararı aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisiyle ilgilidir?

A) Devletçilik
B) Milliyetçilik
C) Halkçılık
D) Cumhuriyetçilik
E) Laiklik

  • Cevap: A

12. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları İnkılap Tarihi Ders Kitabı Sayfa 136 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!