Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

11. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87

1. İbrahim Müteferrika’nın matbaanın faydaları ile ilgili görüşleri nelerdir?

  • Cevap: Zevk ve sefanın ya­nında, Osmanlıların Rönesans’ı olarak kabul ede­bileceğimiz, bilinçli olarak Batı’ya yönelme istek­lerinin de belirgin bir şekilde ortaya çıkmaya başladığı bir dönem olmuş­tur. Matbaa sayesinde Osmanlı hem dış gelişmelerden haberdar olacak hem de kendi nüfusundaki halkın okum yazma faaliyetlerini desteklemiş olacaktı.

2. Yirmi sekiz Çelebi Mehmed Efendi’nin büyükelçi olarak görevlendirilmesinin nedenleri nelerdir?

  • Cevap: Gelişen yeni siyasî olaylar ve Fransa’ya olağan üstü bir elçi yollanması talebi üzerine Çelebi Mehmed, Vezîriâzam Nevşehirli Damat İbrâhim Paşa’nın desteğiyle bu göreve tayin edildi.

3. “Risale” ne demektir?

  • Cevap: Küçük kitap, broşür anlamına gelir.

4. Sizce, matbaanın bilimin gelişmesine olan etkileri nelerdir?

  • Cevap: Matbaanın kullanılmaya başlamasıyla halkın hayatında görülen önemli gelişmelerden biri gazetelerin yayımlanmasıdır. Matbaa sayesinde, kitaplar kolaylıkla basılmıştır. Böylece kitaplar yaygınlaşmış, daha çok kişiye daha ucuza ulaşılabilir olmuştur. Basılan kitaplar daha çok halk kitlelerini etkiler hale gelmiştir. Okuma daha çok yaygınlaştığından, insanların kültürel düzeyleri artmıştır.

5. Günümüzde matbaa fuarlarında hangi tür etkinlikler yapılabilir?

  • Cevap: Yeni çıkan kitaplar tanıtılabilir, yazarlarla sohbetler yapılabilir. Gazete ve dergilerin son yayınları okurlarla buluşturulabilir. En son teknoloji matbaa makineleri tanıtılabilir.

1. Copernicus’un en önemli özellikleri nelerdir?

  • Cevap: Meraklı, araştırmacı ve çok okuyan biridir. Anlatım biçimi ve tezini savunurken kullandığı dil dikkat çekmektedir. Neredeyse ilk kez “bilim dili” ile konular sunulmaktadır. Bu bilime önemli katkı, önemli bir örnektir.

2. Batlamyus’a ait olan Evren Modeli ile Copemicus Teorisi arasındaki farklılıklar nelerdir?

  • Cevap: Batlamyus’a göre Dünya sabit ve hareketsiz olarak evrenin merkezinde bulunmakta Güneş dahil her şey onun etrafında dönmektedir. Dünyanın düz bir tepsi olduğu kabul ediliyordu. Oysa Kopernik Dünya ve diğer gezegenlerin Güneş etrafında döndüğü teorisini kabul etmiştir.

3. Copernicus’un teorisini ömrünün son yıllarında dile getirmesinin gerekçeleri nelerdir?

  • Cevap: Kilisenin tepkisinden çekindiği için hatta yeterince kendinden de emin olmamasından dolayı geç açıklar.

4. Hangi bilim insanıyla ilgili bir doodle yapmak isterdiniz? Neden?

  • Cevap: Kopernik ile ilgili hazırlamak isterdim. Çünkü Güneş sistemi ile ilgili bir çok araştırma yapmış ve önemli buluşlara imza atmıştır.

11. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap