Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

11. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 187

11. Sınıf Tarih Ders Kitabı Sayfa 187 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Cevapları Sayfa 187

1. “Batı’ya açılan bir pencere” ifadesi hangi anlamlara gelmektedir?

  • Cevap: Batılılaşma II. Mahmut’tan Cumhuriyet’e semboller ve temsiller üzerinden biçimlenmiş ve şekil, esastan önce gelmiştir. Diğer bir değişle Batılılaşmanın sembolik görünümleri olan mekân, kıyafet, yemek kültürü gibi yapılar Batılılaşmanın görünür yüzleri olarak batılı olmanın unsurları haline gelmiştir

2. Tanzimat Dönemi’nde yapılan yeniliklerin siyasi hayata etkileri nelerdir?

  • Cevap: Osmanlıda Parlamenter demokrasinin temellerinin atılması sağlanmıştır. Yani halkın doğrudan yönetimde söz sahibi olmasının yolu açılmıştır.

3. Parlamenter demokrasi ne demektir?

  • Cevap: Parlamenter sistem ya da parlamentarizm, yürütme organının yasama organının denetiminde olduğu demokratik bir yönetim sistemidir. Buna karşılık, başkanlık sisteminde devlet başkanı çoğunlukla hükûmet başkanıyla aynı kişidir ve yürütme organı meşruiyetini yasama organından almaz

4. Tanzimat ve Islahat fermanlarının Fransız İnsan Hakları Bildirisi’nden etkilenmesinin gerekçeleri nelerdir?

  • Cevap: XVIII. yüzyılda Fransız İhtilali’nin ortaya çıkması (1789) ile eşitlik, adalet, özgürlük, milliyetçilik gibi fikirlerin yayılımı hız kazanmakla birlikte bu fikirler geniş bir coğrafyada destekçi bulmuştur

5. Günümüzde meşrutiyetle yönetilen devletler hangileridir?

  • Cevap: Avustralya , Danimarka , Belçika , Birleşik Arap Emirlikleri , Britanya , Hollanda , Japonya , İsveç , Monako, Papua Yeni Gine , Suudi Arabistan , Umman , Ürdün , Nepal , Malezya

1. Ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi ve sınırların korunması konusundaki söz birliğinin Yunan İsyanı sonrası unutulmasının nedenleri neler olabilir?

  • Cevap: Çünkü devletler kendi çıkarlarını düşünürler. Önceden verdikleri bir sözden çıkarları için vazgeçebilirler. Siyaset dediğimiz iğrenç şey tam da budur ne yazık ki. Sözleri tutmama yani.

2. Mürur tezkeresi nedir?

  • Cevap: Osmanlı Devleti’nde ülke içinde seyahat etmek ve İstanbul’a gitmek için alınan izin ve geçiş belgesi; bir nevi iç pasaport. Bu uygulama gelişigüzel yerleşimleri, vergi ihlalini, kaçak işçi ve işsiz akınını önlemeye yöneliktir

3. Osmanlı Devleti’nin 1848 Avrupa İhtilalleri sırasında özellikle Balkanlarda önlem almasının nedenleri nelerdir?

  • Cevap: Çünkü Balkanlardaki halkın kışkırtılması ve isyan etmesi devletten ayrılmak için isyanlara kalkışmasının önüne geçilmek istenmektedir.

4. Osmanlı Devleti tarafından çıkarılan emirlerde neler istenmektedir?

  • Cevap: Bölge idarecilerinin dikkatli olmaları istenmektedir. Bunun yanında herkesin yanında mürur belgelerini taşımasını devletin zarar göreceği her türlü faaliyetten uzak durulması istenmektedir.

5. Devletimizin güvenliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirleri belirttiğiniz bir maili İçişleri Bakanlığına gönderiniz.

  • Cevap: Devletin güvenliği hususunda,

➜ Kime: İç İşleri Bakanlığı
➜ Mail: Sayın Bakanlığımız,
➜ Herkesin dikkatli olmaları konusunda uyarılması
➜ İdarecilerin adaletli olmaları
➜ Aseri hazırlıkların ve dikkatin en üst seviyede olmasının gerekliliği gibi tedbirlerin alınmasını arz ederiz.

11. Sınıf Tarih Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 187 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Tarih Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap